Brouwerij

Ons verhaal begon een aantal jaar geleden. We kenden elkaar nog niet maar hadden een gemeenschappelijke hobby: bier brouwen. Na een tijdje begon dit aardig te lukken en beslisten we de opleiding brouwerij te gaan volgen aan het CTL. Hier liepen we elkaar tegen het lijf en naar het einde van de tweejarige opleiding smeedden we plannen om samen een bier te brouwen.

Het eerste brouwsel is ontstaan uit bieren die we elk als amateurbrouwers in onze garage hadden gebrouwen. De recepten voor deze bieren werden samengelegd en aangevuld met de kennis opgedaan tijdens de brouwopleiding. Als volleerde druïden dompelden we ons onder in de magie van het brouwen. Vier soorten mout, Poperingse hop, gist en water vormden de basis van enkele magische recepten. De naam ”Druïde” was hierbij meteen geboren.

Op basis van deze recepten werden in de lente van 2004 een aantal proefbrouwsels gebrouwen. Deze bieren werden voorgesteld aan een proefpanel van 25 bierliefhebbers. Op basis van hun opmerkingen werd het recept voor Druïde Blond definitief vastgelegd.

Het bier was meteen een schot in de roos en was fel gegeerd door familie, vrienden en kennissen. De brouwketel in de garage werd al gauw te klein, waardoor we genoodzaakt waren de infrastructuur van Brouwerij De Graal te Brakel en van De ‘proefbrouwerij’ te Lochristi te benutten.

Ondertussen is de hobby verder uit de hand aan het lopen, sinds de zomer van 2006 is er Druïde Bruin op de markt, de Druïde Grand Q kwam er in 2009 bij. Opnieuw blijven we trouw aan de basisgrondstoffen van bier: alleen water, mout, hop en gist worden gebruikt.Druïde Blond
Druide Bruin
Druïde Grand Q